Posted by : Petar Špičko nedjelja, 29. siječnja 2012.




Recept od Kulinarskog instituta Amerike.

Biskvit:
- 800g oguljenih naranča
- 250g mljevenih badema
- 6 jaja
- 150g šećera
- prašak za pecivo
- 50g kakaa

Ganache:
- 300g čokolade sa 70% kakaa
- 300ml slatkog vrhnja
- đumbir

Kandirane naranče:
- 1 naranča
- 100g šećera

Skuhajte naranče za biskvit i 1 neoguljenu naranču, dok ne omekšaju. Izvadite iz vode da se ohlade, a neoguljenu naranču stavite u škrinju. Napravite pire od naranče te dodajte u tučene žumanjke sa šećerom. Dodajte prašak za pecivo, bademe i kakao te snijeg od 6 bjeljanjaka. Ova količina je za kalup za tortu veličine 25cm, te dva kalupa za muffine. Stavite peči na 180 stupnjeva, mali kalup 25 minuta, a veliki 40.






Za to vrijeme napravite ganache. U slatko vrhnje stavite veće komade đumbira i lagano zakuhajte. Maknite sa vatre i pustite da se skroz ohladi. Izvadite đumbir, te ponovno zgrijte vrhnje i prelijte peko čokolade. Lagano mješajte dok ne dobijete sjajnu glazuru i prelijte preko biskvita. Ostavite da se ohladi i stisne.
Zamrznutu naranču izvadite iz škrinje i narežite na mesoreznici na tanke šnite. U posudu stavite šečer i malo vode te zagrijte, stavite unutra kriške naranči. Povremeno okrenite i kuhajte oko 5 minuta. Izvadite naranče na rešetku da se ocijede i da se karamel stvrdne. Poslužite sa kolačom i sirupom od ribizla.









{ 4 comments... read them below or Comment }

  1. Predivno izgleda, a vjerujem i da se đumbir odlično uklopio! <3

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala ti :)
    dođi u Varaždin probati jer je ispalo brdo toga :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam ljubitelj slatkog, ali ovo izgleda odlično! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. A sad se preko CIA-e dolazi do ovakvih divota.

    Drugi put probaj preko KGB-a.

    hehehehe

    Brrraaavooo !

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -