Posted by : Petar Špičko četvrtak, 12. siječnja 2012.




Još jedan recept slavnog Pelleta.

Sastojci:
- štuka 
- sok jednog limuna 
- 3,5 dcl kvalitetnog suhog bijelog vina 
- 25 dag Mascarponea 
- jušna žlica kapara iz ulja 
- 25 dag pirovog griza 
- zobeno brašno 
- korjenasto povrće za temeljac 
- sol, bijeli papar 







Štuku izfiletiramo i pincetom izvadimo slobodne Y-kosti. Filete posolimo, popaprimo, nakapamo limunovim sokom i odložimo na hladno. Od glave, repa, peraja i kostiju uz dodatak korjenastog povrća, na 3,5 dcl vode i 3,5 dcl vina skuhamo temeljac dok tekućinu ne svedemo na 0,5 l. Na procijeđenom temeljcu skuhamo pirov griz. U vreli griz umiješamo Mascarpone i polovicu kapara koje zdrobimo u mužaru. Filete štuke uvaljamo u zobeno brašno i ispržimo na ulju. Serviramo ih na kremi od Mascarponea i griza, a s gornje strane dodamo drugu polovicu kapara u komadu.  (pellaprat)







Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -