Posted by : Petar Špičko četvrtak, 12. siječnja 2012.




Moja verzija slavnog Pelleovog jela.

Sastojci:
- 0.5kg junećih fileka
- bijelo vino
- 0.25kg boba

Vichyssoise:
recept

Fileke kuhajte nekoliko puta uz mijenjanje vode sve dok ne izgube miris. Narežite ih na trakice i pržite lagano na maslinovom ulju. Dodajte malo vina i pirjajte10ak minuta. Izvadite ih te na taj umak stavite pirjati kuhani bob, podlijte vinom po potrebi. Nakon 10 minuta izvadite bob te ga propasirajte.

U drugom loncu radite Vichyssoise. Nakon što ste krumpir i poriluk propasirali, stavite fileke i pire od boba te kuhajte 10ak minuta. Na kraju stavite vrhnje i kuhajte još 5 minuta.



{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. Bravo spic !
    Tako su ti krasno ispali da ću ih brzo isprobati napraviti s junećim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja još nisam nikad probao janjeće tripice tako da već 23 godine živim u neznanju :D

      Izbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -