Posted by : Petar Špičko četvrtak, 12. siječnja 2012.

Još jedna austrijska slastica, najviše vezana uz skijališta.



Knedle:
- 500g brašna (pola glatko, pola oštro)
- 2 jaja
- 70g maslaca
- šećer
- kvasac
- limunova korica
- sol
- 250 ml mlijeka
Nadjev:
- domaći pekmez od šljiva
- liker od višnje
- cimet
Umak od vanilije:
- mlijeko
- žumanjci
- šećer
- burbon vanilija
- limunova korica
- brašno
Posip:
- šećer u prahu
- mak

Izmiksajte sve sastojke za knedle i ostavite da se dižu jedno pola sata. Kad se tijesto digne, narežite ga na 8 jednakih dijelova i svaki dio napunite nadjevom te zatvorite.



U lonac stavite vodu da zakuha, zatim prekrijte krpom, koju se napnete i zavežete, te  na to stavite knedle i prekrijete drugim loncem i tako kuhate  na pari 15-20 minuta.



Za to vrijeme se napravite umak od vanilije. U zakuhano mlijeko stavite izmiksane žumanjke sa šećerom, vanilijom i limunovom koricom, ta po potrebi dodajte brašno da se umak zgusne. Knedle servirajte na tanjur, prelite umakom te posipajte makom i šećerom u prahu.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -