Posted by : Petar Špičko ponedjeljak, 23. siječnja 2012.




Evo još jedan odličan recept koji sam uzeo s bloga od Jeke i Maje.

Sastojci:
- 120ml voda
- 120ml mlijeka
- 120g maslaca
- malo soli
- 250g brašna
- 4 jaja
- 120g sira Gruyere, ja sam umjesto njega stavio Carpodur
- papar
- muškatni oraščić


U posudu stavite mlijeko i vodu, posolite, te zagrijte. Dodajte maslac, kad se maslac otopi uspite brašno i brzo mješajte sve dok se smjesa ne počne odvajati od ruba posude. Kad se smjesa ohladi počinje zabavan dio. Dodajte jedno po jedno jaje i svaki put mješajte i tucite sve dok se ne masa ne počne odvajati od stijenke posude.



Meni je trebalo oko pola sata za 4 jaja i pritom sam zaradio 5 žuljeva. Dodajte naribani sir, muškatni oraščić i papar.



Dobro izmješajte, oblikujte okruglice i stavite na pleh. Pospite sirom i pecite 22 minute na 190 stupnjeva. Nemojte otvarati pećnicu jer će se spustiti.






{ 5 comments... read them below or Comment }

  1. Baš mi je drago da ti se sviđaju. Divne su ti! <3 Ja ih često pečem za neke feštice i goste. :)

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  2. ali ne dignu mi se onak kak bi ja htel :( nema one rupe ko u princes krafnama, a valjda je ni ne treba biti :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Inače bi trebale biti takve, "rupaste" iznutra. Da li ti je pećnica bila jako zagrijana? Vjerojatno se nisu dovoljno "digle", ako im nije bilo dovoljno toplo.

    Mi sir ribamo u smjesu, ne stavljamo ga izvana, tj. odozgo, tako da ostanu svjetlije (sir potamni nakon 22min). :)


    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo definitivno ide na popis MUST TRY!! :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -