Posted by : Petar Špičko utorak, 17. siječnja 2012.







Tirolske okruglice:
- 80g hamburgera
- 80g suhih kobasica
- 120g kruha
- 120ml mlijeka
- 1 jaje
- peršin
- sol
- papar
- 1 glavica luka
- brašno

Luk sitno narežite i stavite dinstati, dodajte mu peršin i još malo promješajte. Kruh narežite na kockice, namočite u mlijeku i ocijedite ga. Sve sastojke stavite u jednu posudu i dobro promješajte. Ostavite pola sata da odstoji. Stavite kuhati u vrelu vodu 10ak minuta.



Okruglice sa sirom:
- 120g kozjeg sira
- 120g kruha
- 120ml mlijeka
- 2 jaja
- peršin
- kim
- sol
- papar
- 1 glavica luka
- brašno

Luk sitno narežite i stavite dinstati. Kruh narežite i sir narežite na kockice i stavite u posudu, dodajte luk, mlijeko i sve začine. Dobro promješajte i dodajte jaja i brašno, te još jednom promješajte. Ostavite da odstoji pola sata. napravite male popečke i pržite dok ne dobe koricu sa svih strana.




Zelje s jabukom:
- 500g narezanog kiselog zelja
- 1 jabuka
- 2 žlice meda
- juha od pšeničnog piva
- papar

Na malo ulja stavite narezano kiselo zelje i cijelu jabuku da se dinsta. Podlijevajte juhom od pšeničnog piva. Jabuka će također puštati svoje sokove i zelje će se dinstati u tome. Kad zelje skroz omekša dodajte med i karamelizirajte ga. Začinite svježe mljevenim paprom.








Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -