Posted by : Petar Špičko srijeda, 25. siječnja 2012.







Sastojci:
- dimljeni svinjski jezik
- mala glavica radiča
- 1 mala cikla
- papar
- sjemenke korijandera
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žličica sitno sjeckanog đumbira
- 2 žlice soja sosa
- sok od pola limuna
- maslinovo ulje
- 1 žličica majčine dušice
- 1 žlica aceto balsamica


Kuhajte jezik sa lukom i korijanderom dok jezik ne omekša, barem sat i pola. Izvadite jezik, ogulite i ostavite da se ohladi. Napravite marinadu od đumbira, češnjaka, soja sosa, limuna i šećera te u nju stavite narezani jezik da se marinira 20ak minuta. Radič narežite na osmine te stavite u marinadu od maslinovog ulja, aceta, majčine dušice i češnjaka, također 20ak minuta. Radič kratko prepržite na grilu, da ostane u komadu. Komade jezike karamelizirajte u tavi. Na kraju tanko narežite ciklu i napravite čips (pržite kratko u vrelom ulju). Jelo ukrasite komadićima đumbira i sokom od cikle. Pikantan đumbir odlično paše uz jezik i slatku ciklu, a radič daje dozu gorčine.







Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -