Posted by : Petar Špičko četvrtak, 12. siječnja 2012.




Okruglice:
- 0.5kg mljevenog mesa
- 150g šampinjona
- sol
- brašno
- vino

Umak:
- panceta
- crne masline
- češnjak
- mozzarela
- med
- estragon
- vrhnje za kuhanje

Meso marinirajte u vinu, posušite, posolite, te pomiješajte sa sitno sjeckanim šampinjonima. Ocijedite višak vode, oblikujte kuglice, uvaljajte ih u brašno te stavite u pećnicu na 20ak minuta. Za umak sitno narežite pancetu, masline i češnjak, te pomiješajte sa medom i prepecite na tavi. U posudi zagrijte vrhnje i u njega stavite mozzarelu da se otopi. Taj umak prolite po panceti i maslinama i još kratko prokuhajte. Poslužite sa domaćom tjesteninom.





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -