Posted by : Petar Špičko subota, 21. siječnja 2012.




Prefini recept od Jeke i Maje.

Tijesto:
- 500g brašna
- 300g maslaca
- 2 jaja
- sol

Nadjev:
- 400g mljevenog mesa (najbolje bi bilo svinjetina i teletina)
- 200g pilećih jetra
- 500ml bijelog vina
- 100ml konjaka
- ružmarin
- sol
- papar
- lovor
- timijan
- poriluk

Meso marinirajte u vinu i konjaku sa začinima 12 sati. Jetra sotirajte na maslacu, ohladite i propasirajte u pire. Dodajte jetra mesu i sve dobro promješajte. Zamjesite tijesto, zamotajte u foliju i stavite u frižider na barem pola sata. Poriluk kratko blanširajte. Na dobro namaščeni lim stavite sloj razvaljanog tijesta, ne to stavite pola smjese mesa, pa poriluk i opet stavite meso. Poklopite sa tijestom i pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15ak minuta, zatim smanjite temperaturu na 180 i pecite još 50 minuta. Na tijestu prije pečenja izbušite rupe kako se ne bi napuhnulo. Najbolje je poslužiti hladno.



{ 1 comments... read them below or add one }

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -