Posted by : Petar Špičko četvrtak, 12. siječnja 2012.






Sastojci:
- pileći file
- pršut
- poriluk
- gorgonzola
- češnjak
- naranča
- lovor
- mažuran
- vrhnje za kuhanje
- bosiljak
- peršin
- cherry rajčice


Piletinu marinirajte u marinadi od ulja, češnjaka, mažurana i naranče. Posušite ga, omotajte pršutom i prepecite par minuta sa svake strane.



Na ulje od pečenja stavite dinstati poriluk i češnjak. Kad poriluk omekša dodajte vrhnje za kuhanje i gorgonzolu. Pospite majčinom dušicom i peršinom. U vatrostalnu posudu stavite umak, a na njega piletinu i rajčice. Pospite bosiljkom i stavite u pećnicu na 20ak minuta da se zapeče. Poslužite s njokima.





{ 3 comments... read them below or Comment }

  1. Isprobala sam ovaj recept danas i sve što mogu reći jest da je - odličan!

    Mirisi su tijekom kuhanja bili apsolutni #win

    Napominjem da sam totalni početnik u kuhinji i da me novi okusi skroz razveselili :))

    Go, Spic!

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala ti :) baš mi je drago da ti se sviđa

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo često pravim (s malim varijacijama - sa ili bez gorgonzole i slično) i fantastično je. Hvala za recept. :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -