Posted by : Petar Špičko četvrtak, 19. siječnja 2012.







Tijesto:
- 250g oštrog brašna
- 120g maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica vrhnja
- malo soli
- malo praška za pecivo

Nadjev:
- 500g prokulica
- 400ml vrhnja za kuhanje
- 4 jaja
- 150g tvrdog sira
- muškatni oraščić
- sol
- papar


Zamijesite brašno i maslac, dodajte jaje, vrhnje, sol i prašak za pecivo. Sve dobro zamijesite i stavite u prozirnu foliju na hladno da odstoji bar pola sata. Za to vrijeme blanširajte prokulice u slanoj vodi. Umutite vrhnje i jaja, dodajte sir i začine. Tijesto razvaljajte u krug, da bude par centimetara veće od promjera kalupa u kojem ćete peči. Kalup namastite i malo pospite brašnom. Stavite tijesto, te odrežite višak. Posložite prokulice i zalijte smjesom vrhnja, jaja i sira. Stavite u vruću pećnicu na 200 stupnjeva oko 35 minuta. Kad je pečeno, izvadite i ostavite 10ak minuta da se quiche odmori.









{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. Ne volim prokulice, jel mogu sampinjoni?

    OdgovoriIzbriši
  2. naravno, možeš stvarno bilo kakvo povrće staviti :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -