Posted by : Petar Špičko ponedjeljak, 23. siječnja 2012.




Quiche sa 3 vrste nadjeva.

Tijesto:
- 250g oštrog brašna
- 120g maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica vrhnja
- malo soli
- malo praška za pecivo

Nadjev:
- 300g prokulica
- 300g poriluka
- 300g karfiola
- 250g svježeg kravljeg sira
- 70g suhe slanine
- 50g hamburgera
- 30g tvrdog kozjeg sira
- 50g ementalera
- 4 jaja
- 250ml vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- muškatni oraščić


Zamijesite brašno i maslac, dodajte jaje, vrhnje, sol i prašak za pecivo. Sve dobro zamijesite i stavite u prozirnu foliju na hladno da odstoji bar pola sata. Prokulice i karfiol blanširajte, a poriluk kratko dinstajte sa kockicama hamburgera. Umutite vrhnje i jaja, te dodajte začine. Tijesto razvaljajte u krug, da bude par centimetara veće od promjera kalupa u kojem ćete peči. Kalup namastite i malo pospite brašnom. Stavite tijesto, te odrežite višak. Ja sam kombinirao prokulice sa suhom slaninom i kozjim sirom, karfiol sa svježim sirom, ementalerom i slaninom, a poriluk sa hamburgerom i svježim sirom.





Zalijte vrhnjem i jajima te pecite oko 35 minuta na 200 stupnjeva. Kad je pečeno, izvadite i ostavite 10ak minuta da se quiche odmori.





{ 1 comments... read them below or add one }

  1. http://olhardireito.blogspot.com/2012/01/dobrodosli-hrvatski.html

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -