Posted by : Petar Špičko subota, 14. siječnja 2012.




Još jedna interpretacija jela iz časopisa Iće&Piće.

Sastojci:
- lungić
- 200g slanine
- 1 tikvica
- 1 paradajz
- pola glavice luka
- 50ml bučinog ulja
- 50ml Whiskeya
- 3 krumpira
- 2 kajzerice
- mlijeko
- 50g bučinih sjemenki
- 200g pilećih jetrica
- 5 suhih šljiva
- kim
- limun

Lungić stavite u marinadu od limunovog soka, limunove korice, kima, soli, papra, timijana i ulja na nakoliko sati. Izvadite ga van i dobro posušite. Umotajte ga u slaninu.






Kajzerice namočite u mlijeku, ocijedite te im dodajte naribani kuhani krumpir, sol i papar.



Dobro izmješajte te dodajte očišćene bučine sjemenke. Ostavite da odstoji malo. Popečke ispecite na ugrijanom ulju dok ne dobe lijepu boju s obje strane.



Lungić zapecite u tavi sa svih strana, da slanina postane hrskava, te stavite u pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta. Za to vrijeme na bučinom ulju prodinstajte luk.




Dodajte pileća jetrica i na kockice narezane tikvice, te na kraju na kockice narezan paradajz. Začinite solju i paprom. Popečke pecite na maslacu dok ne dobe lijepu koricu. Na masnoću od pečenja dodajte narezane suhe šljive i Whiskey, te pustite umak da se reducira.










{ 1 comments... read them below or add one }

  1. predobro sve izgleda ...
    tak sam radila u špeku još ću probat i priloge čine mi se super :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -