Posted by : Petar Špičko petak, 13. siječnja 2012.






Sastojci:
- vepar
- crno vino
- krumpir
- luk
- mrkva
- celer
- borovnice
- kvasina
- klinčić







Vepra prvo marinirajte. SKuhajte pac od crnog vina, octa, mrkve, peršina, celera i klinčića i u tome držite vepra nekoliko dana. Meso prepecite na tavi sa svih strana 10ak minuta, pa zatim stavite u pečnicu na pola sata uz polijevanje vinom. Kad je meso pečeno ostavite ga da odmara jedno 20ak minuta. Za to vrijeme izblanširajte mrkvu celer i krumpir te staviti u protvan u kojem se pekao vepar, dodajte luk i pecite pola sata. Dok se povrće lijepo peče, a vepar odmara, napravite umak za meso. Luk stavite na ulje i podlijte vinom, dodajte borovnice i malo klinčića, te se sve izpasirajte. Po potrebi zgusnite malo sa brašnom, te začinite.







Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -