Posted by : Petar Špičko srijeda, 1. veljače 2012.Ovo jelo sudjeluje na forumskom gastronomskom natječaju.
Ne kužim se baš u kinesku kuhinju, osim u fileke i picekove nogice. Pa sam malo surfao netom i vidio da se osim riže tamo jedu i Chinese Noodles, nekakve rezance. Pa reko zašto da kupujem gotovo ak se da i doma to napraviti. E tu sam se jako zeznuo 
Inače radi se o nekom običnom jelu sa tim rezancima, povrćem, mesom, začinima i čajem od đumbira.Za noodlese:
- 2 šalice mekog brašna
- šalica mlake vode
- sol
- čarobni štapić

Još uz to:
- 500g juntine
- 300g brokule
- 1 crvena paprika
- mladi luk
- đumbir
- kineski šampinjoni
- sezamovo ulje
- soja sos

Čaj od đumbira:
- oguljeni đumbir
- limun
- klinčić


Za noodlese vam treba velika radna površina. Mješajte brašno i malo po malo dodajte posoljenu mlaku vodu. Dobro izmjesite u štrucu. Uzmite čarobni štapić i pretvorite tu štrucu u vučene čajniz nudlse. Ako nemate čarobni štapić, idite u trgovinu i kupite ih, ili bilo kakvu tjesteninu. Ako se ipak odlučite sami napraviti vučene noodlese činite to na vlastitu odgovornost.

Evo uputstva kako bi se to trebalo raditi. Rukama štrucu razvaljajte u kobasicu. Primite za krajeve i zamislite da je vijača. Zamahnite kobasicom par puta i lupite u radnu površinu. Zarotirajte ju da se sama omota u pletenicu. Stavite na radnu površinu, opet rukama razvaljajte i ponovite taj postupak 150 puta s tim da svaki put rotirate u drugu stranu. Očekujte da će vam kobasica pucati i da nećete moći razvaljati jer će se sve rasplesti. Nakon što 150 puta kobasica bi trebala biti duga oko 2 metra, ako vam se neda mjeriti pokušajte ju preskočiti ko vijaču. Pobrašnite ju i napravite krug. S desnom rukom primite krajeve kruga, a lijevom rastegnite. Opet napravite krug i desnom primite vrh, samo što sada imate duplu kobasicu, pa razvucite. To ponavljajte sve dok ne dobijete željenu debljinu noodlesa, ili dok vam ne popuca i zadnja nit. Svaki put kad razvučete trebali bi imati duplo više rezanaca. Evo vam i video kako se to radi. Ma piece of cake  not.

ovo su ostanjci :D
Meso narežite na kockice, kratko popržite na sezamovom ulju. Maknite meso i dodajte papriku, brokule i šampinjone, te kratko popržite. Stavite kuhati rezance. Na ulju od pečenja krako popržite mladi luk, češnjak i đumbir. Dodajte rezance, meso i povrće. Začinite soja sosom. Poslužite uz čaj od đumbira.


E sad dal se isplati tolko zezati? Pojma nemam, mojoj mami su prefini, a ja sam izgubil volju za hranom nakon kaj sam se 3 sata zezal s tim...

{ 1 comments... read them below or add one }

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -