Posted by : Petar Špičko petak, 3. veljače 2012.




Prema receptu od Mate Jankovića.


Sastojci:
- filet lista
- 200g blitve
- 4 jaja
- 50ml mlijeka
- 50ml Vermuta
- češnjak
- maslinovo ulje
- sok od limuna
- ružmarin

File lista kratko marinirajte u maslinovom ulju i ružmarinu. U maslinovom ulju prokuhajte češnjak. Žumanjke istucite na pari sa mlijekom, te dodajte sol, papar, Vermut, češnjak i sok od limuna. Ukuhajte žličnjake od snijega. Blitvu kratko blanširajte te stavite na tanjur, na nju položite pečeni file lista, a sa strane stavite šnenokle. Posolite i zalijte maslinovim uljem.




{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. Wow, slane šnenokle! <3 Da li su ti se svidjele? Imam osjećaj da bi se meni baš mogle svidjeti jer ih i inače volim, slatke.

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  2. malo sam ih presolio i previše alkohola stavio :D ali inače su super :) za drugi put znam :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -