Posted by : Petar Špičko nedjelja, 19. veljače 2012.







Sastojci:
- 500g teleće ili svinjske jetre
- 2 glavice luka
- 2 dcl bijelog vina
- 50 ml aceta balsamica
- 2 žličice kadulje
- 1 žličica šećera
- oštro brašno
- crna sol
- papar


Jetru narežite na ploške i dobro posušite. Na malo maslinovog ulja stavite kolutove luka da omekšaju. Izvadite ih na tanjur. Jetru uvaljajte u smjesu brašna, soli, papra i kadulje i pecite par minuta sa svake strane. U ulje u kojem su se pekla jetra ulijte vino i aceto, te dodajte šećer i luk. Pojačajte vatru da se počnu stvarati mjehurići, te maknite s vatre kad postignete željenu gustoću. Umak prelijte preko jetre i ukrasite crnom soli i kaduljom.







Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -