Posted by : Petar Špičko četvrtak, 16. veljače 2012.




Sastojci:
- batak i zabatak
- 50g pistacija
- dijon senf
- estragon

Mousse:
- 250g brokule
- 150 ml slatkog vrhnja
- bijeli papar
- muškatni oraščić

Redukcija od aceta i čokolade:
- 150 ml aceta balsamica
- 2 kockice tamne čokolade (70% kakaa)


Piletinu otkostite i posolite. U blender stavite pistacije, estragon i senf, te izblendajte u jednoličnu smjesu. Premažite unutarnju stranu piletine i zamotajte u paketić. Pričvrstite čačkalicama ili koncem. Pecite u tavi dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.  Brokule kuhajte u slanoj vodi 5 minuta i ostavite da se ohlade. Začinite ih muškatnim oraščićem, paprom i soli te napravite pire. Istucite slatko vrhnje te dodajte pire i sve dobro izmješajte. Stavite u frižider da se stisne. Aceto ulijte u posudu i zagrijavajte sve dok ne dobijete željenu gustoću. Otopite čokoladu i time prelijte piletinu i mousse.








{ 3 comments... read them below or Comment }

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -