Posted by : Petar Špičko subota, 4. veljače 2012.



Sastojci:
- 1 pile (po mogućnosti domaće sa što debljom kožom)
Za nadjev (količina ovisi o veličini pileta):
- stare žemlje
- šampinjoni
- luk
- peršin
- jaja
- sir
- hamburger

Prvo je potrebno otkostiti pile a da ono ostane u komadu. To se radi na slijedeći način.

Znači treba vam jedno pile i oštar nož.

Prerežite pile uz kralježnicu sa jedne i druge strane kralježnice.

Prerežite krila na pola, izvadite rebra i sve kosti i hrskavice kod prsa, te ključnu kost.

Izvadite kosti iz bataka i krila.

Ovako bi trebao izgledati finalan proizvod.

Dobro ga nasolite i ostavite malo da odstoji. Za to vrijeme napravite nadjev. Žemlje namočite u mlijeku, ocijedite ih te dodajte sve ostale sastojke sitno narezane. Dobro promješajte i začinite, te nadjenite pile. Pile dobro zatvorite sa metalnim ražnjićima i stavite peći. Okošteno pile se peće nešto kraće nego pile sa kostima.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -