Posted by : Petar Špičko četvrtak, 15. ožujka 2012.




Ovo je jedna brzinska verzija pačjeg confita. Uskoro ću na blog staviti i pravu verziju.

Sastojci:
- pačji batak i zabatak
- 700ml pačje masti
- 3 krumpira
- 100ml vrhnja za kuhanje
- pola glavice češnjaka
- malo klinčića
- provansalsko začinsko bilje
- 200ml crnog piva
- žlica meda

Pačji temeljac:
- kosti od patke (vrat, krila, hrbat, prsna kost)
- mrkva
- celer
- peršin
- mladi luk
- 100ml bijelog vina
- papar u zrnu

Batke i zabatke dobro nasolite i pospite provansalskim biljem, stavite ih na krpu, te opteretite i ostavite u hladnjaku 24 sata. Nakon 24 sata obrišite sol i bilje te ih poslažite u lonac sa prerezanom glavicom češnjaka našpikanom klinčićima. Prelijte ih vrućom masti i kuhajte oko 2 sata na laganoj vatri, mast ne smije vreti. Istovremeno u drugi lonac stavite povrće, pačje kosti, papar i vino, podlijte vodom i maslinovim uljem tek toliko da prekrijete povrće i dinstajte barem 2 sata. Povremeno dolijte vode i promješajte malo. Kad se kosti raskuhaju procijedite tekućinu, trebalo bi vam ostati jedno pola litre temeljca. Polovicu temeljca stavite u malu posudu, a drugu polovicu pospremite za jelo koje ću sutra objaviti. U temeljac dodajte pivo i med, te reducirajte dok vam ne ostane 200ml umaka. Skuhajte krumpir narezan na kockice, dodajte mu vrhnje za kuhanje i pjenačom ga istucite u pjenicu. Batke i zabatke izvadite iz masti, te poslužite sa krumpirom i umakom. Mast od pečenja procijedite u staklenku, te dobro zatvorite.







{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. uuuuuuuuu !!! njam
    http://urbanprettygirl.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. A di ti je recept za pjenicu?
    kak se to dela?

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -