Posted by : Petar Špičko utorak, 27. ožujka 2012.




Sastojci: (za 4 kalupa)
- slatko vrhnje (ulijte u kalupe malo iznad polovice i tako 4 puta)
- koprive
- 4 žumanjka
- malo soli
- muškatni oraščić
- svježe mljeveni bijeli papar
- kardamom
- šećer



Vrhnje stavite na vatru. Kad se zagrije dodajte koprive i kratko prokuhajte. Maknite s vatre i izblendajte u jednoličnu smjesu. Dodajte sol, papar, muškatni oraščić i kardamom. U smjesu tucite jedan po jedan žumanjak. Napunite kalupe za creme brulee i stavite ih u protvan napunjen vodom. Pecite 40 minuta na 140 stupnjeva. Dobro ohladite, pospite šećerom i karamelizirajte brenerom ili gornjim grijačem pećnice.






Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -