Posted by : Petar Špičko petak, 16. ožujka 2012.




Kupio sam patku, rastrančirao, upotrijebio prsa i batke, a od ostatka napravio odličnu paštetu. Kolko je to količinski mesa bilo, stvarno ne znam jer nisam vagao, tako da sam sve sastojke odokativno po malo dodavao sve dok nisam postigao teksturu i okus kakav želim.




Sastojci:
- pačja jetra
- meso s krila, vrata i hrpta
- pačji temeljac (upute za njegovu izradu imate u prošlom receptu)
- 1 mladi luk
- prošek
- peršinov list
- dijon senf
- 2 kisela krastavca
- crne trubače
- par datulja
- korijander
- timijan
- malo limunovog soka
- sol
- papar


Skuhajte pačji temeljac kako je već objašnjeno. Krila, vrat, hrbat i ostale dijelove patke koje ste skuhali ohladite i skinite svo meso s njih. U blender stavite meso i pačji temeljac, te blendajte dok se meso ne pretvori u paštetu. Jetra kratko prodinastajte na mladom luku te dodajte u blender k mesu. Trubače namočite, te zajedno s datuljama i prošekom dodajte mesu i još malo usitnite. Paštetu izvadite u posudu te joj dodajte ribane krastavce, senf, sok od limuna, te ostale začine i dobro izmješajte. Ostavite u hladnjaku preko noći. Poslužite uz svježe pecivo ili prepečenac.





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -