Posted by : Petar Špičko petak, 2. ožujka 2012.



Patka:
- 1 pačja prsa
- bijeli papar
- maslinovo ulje
- konjak
- korijander
- med

Salata:
- šalica ječma
- pola šalice boba
- 1 poriluk
- 1 crvena naranča
- kopar
- maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar

Pačja prsa popaprite i stavite u marinadu od konjaka i maslinovog ulja barem 4 sata, bilo bi idealno da odstoji preko noći. Skuhajte ječam u slanoj vodi i ocijedite te stavite da se ohladi. Isto to napravite s bobom. Kad se ječam i bob ohlade pomješajte ih te im dodajte svježi poriluk, kopar i sok od pola naranče. Dobro promješajte, dodajte soli i papra po želji, te zalijte maslinovim uljem. Drugu polovicu naranče filetirajte. Patku dobro posušite te zarežite kožu. Stavite peči u dobro zagrijanu tavicu s kožom prema dolje. Pecite 2 minute sa svake strane. Kad prsa okrenete namažite ih medom i korijanderom. Prsa odložite sa strane da odmore barem 5 minuta, režite odmah prije serviranja. Filetima naranče dekorirajte salatu.






{ 1 comments... read them below or add one }

  1. Krasno izgleda i taman mi je ta pačetina! <3 Predivno aranžiraš! :)


    (Maja)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -