Posted by : Petar Špičko ponedjeljak, 5. ožujka 2012.











Patka:
- pačja prsa
- maslinovo ulje
- bijeli papar

Polepete:
- šalica integralne riže
- 2 žlice suhih crnih trubača
- 2 jaja
- 4 žlice ribanog tvdrog kozjeg sira
- malo limunove korice
- malo brašna
- sol
- papar
- krušne mrvice

Pekmez od datulja:
- 10 datulja
- 2dcl kupinovog vina
- žličica cimeta


Pačja prsa marinirajte 24 sata u papru i maslinovom ulju. Ispecite ih par minuta sa svake strane, tek toliko da dobiju boju i stavite na toplo. Suhe trubače namočite u vodi. Rižu skuhajte u slanoj vodi al dente, ocijedite i ohladite. U posudu stavite rižu, sitno sjeckane trubače i malo vode u kojoj su bile trubače. Umutite 2 jaja, dodajte sir, limunovu koricu, sol i papar. Dobro izmješajte i stavite brašna, smjesa mora biti dovoljno gusta da možete oblikovati loptice. Svaku lopticu uvaljajte u smjesu krušnih mrvica i ribanog sira, te pržite kratko sa svake strane da dobije lijepu boju. Datuljama izvadite koštice i sitno ih narežite. U rajnglu stavite kupinovo vino, datulje i cimet. Kuhajte sve dok vino ne ispari.











{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. Ben 2010
    Napokon sam napravila polpete s trubačama i rižom.Odlično su ispale,jako ukusne. Pogotovo nakon pola sata stajanja a to je praktično jer se tada može zgotoviti ručak.I onda se svi iznenade na ukusnom i neuobičajenom prilogu.

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -