Posted by : Petar Špičko utorak, 13. ožujka 2012.



Došlo je vrijeme divljeg/medvjeđeg luka pa sam napravio moju verziju jela sa bloga jedozovni duo.


Sastojci:
- file soma
- 300ml mlijeka
- 1 kiselo vrhnje
- 100ml vrhnja za kuhanje
- 30g maslaca
- 30g brašna
- 70g tvrdog kozjeg sira
- 4 šake svježeg divljeg luka
- muškatni oraščić
- 2 žlice soka od limuna
- ružmarin
- sol
- papar


Soma pecite u mlijeku sa ružmarinom i paprom 15ak minuta na 190 stupnjeva. Lišće divljeg luka blanširajte kratko u slanoj vodi. Ocijedite i narežite na sitne komade. Na tavi rastopite maslac i umiješajte brašno. Polako dolijevajte smjesu kiselog i vrhnja za kuhanje i tucite pjenačom sve dok ne dobijete kremasti umak. U Vrući umak dodajte na kockice narezan kozji sir i muškatni oraščić. Pola smjese dodajte luku, posolite, popaprite i dodajte limunov sok i dobro promješajte. U posudu za pečenje stavite papir i na njega rasporedite smjesu luka. Na to stavite filet soma i preostali umak. Naribajte gore sir i pecite par minuta samo na gornjem grijaču da se sir rastopi. Poslužite uz svježi medvjeđi luk i sir s maslinovim uljem







{ 1 comments... read them below or add one }

  1. Špic,
    ovo je jako,jako dobro.
    Drago mi je ako smo ti dale inspiraciju.
    Jeka

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -