Posted by : Petar Špičko utorak, 24. travnja 2012.







Cannelloni:
- 150g brašna
- 50g griza
- 4 žumanjka
- malo vode po potrebi
- žlica maslinovog ulja

Nadjev:
- 300g posnog sira
- 2 jaja
- svježa metvica
- timijan
- muškatni oraščić
- parmezan
- sol
- papar

Umak:
- crne trubače
- 50g maslaca
- 3 komada mladog luka
- soja sos
- 1 žličica korijandera
- 1 žličica aceta balsamica
- sol
- papar


Zamijesite tijesto za cannellone i stavite u frižider na sat vremena. Listove metice sitno narežite, te pomješajte sa sirom, jajima i začinima. Tijesto razvaljajte i izrežite trake željene veličine. Kuhajte u slanoj vodi, izvadite, ocijedite i dobro posušite. Na svaki cannllon stavite nadjev i zamotajte ga. Poslažite ih na pleh, pospite parmezanom i pecite 10 minuta na 190 stupnjeva.Za to vrijeme napravite umak. Na maslacu prodinstajte luk i dodajte trubače. Začinite i na kraju prelijte soja sosom i acetom. Cannellone prelijte umakom i poslužite uz kuhani mladi grašak i parmezan.








Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -