Posted by : Petar Špičko ponedjeljak, 16. travnja 2012.




Ovo je odličan recept od Maje s bloga jedozovni duo.

Tijesto:
200g glatkog brašna
50g kakaa
70g šećera u prahu
malo soli
2 jajeta
150g maslaca
Nadjev:
70g šećera
malo soli
3 jajeta
200g tamne čokolade
200g mljevenog maka
250ml slatkog vrhnja
50ml ruma
pekmez od trešanja (ovo dvoje su moji dodaci)

Ganache:
200g čokolade
150ml slatkog vrhnja

Zamijesiti prhko tijesto, staviti ga u frižider. Zatim razvaljati, ispikati vilicom i peći 10ak minuta na 180C. Miksati jaja i šećer, dodati malo soli. Izmiksanim jajima dodati mak i rum. Čokoladu i vrhnje, rastopljeno, polako umiješati u jaja. Izlijte na polupečeno tijesto i pecite još 20min na 180 do 200C. Ispečenu pitu premažite s malo domaćeg, kiselkastog pekmeza. Ja sam premazao pekmezom od trešanja. 
Ohlađenu pitu ukrasite gancheom. Možete ga samo izliti, da dobijete glatku površinu ili čupavo namazati.







{ 3 comments... read them below or Comment }

  1. cokolada + mak + rum.. savrseno... moram isprobat.

    OdgovoriIzbriši
  2. savršeno,baš ću probati napraviti :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -