Posted by : Petar Špičko srijeda, 11. travnja 2012.







Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 2 jogurta
- 2 jaja
- limunova korica
- vlasac
- 4 žlice brašna
- 3 žlice ribanog kozjeg sira
- sol
- papar
- maslinovo ulje

Umak od kopra:
- 100g maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 kiselo vrhnje
- 200ml slatkog vrhnja
- 2 žlice limunovog soka
- kopar
- sol
- bijeli papar


Karfiol kratko prokuhajte i ohladite u hladnoj vodi. Od jogurta, jaja i brašna napravite smjesu da bude gušća od smjese za palačinke. Dodajte limunovu koricu, sjeckani vlasac, sir, sol i papar. karfiol umočite u smjesu te ga slažite u nauljenu posudu. Na kraju prelijte sve preostalom smjesom i pecite na 200 stupnjeva 15ak minuta, dok ne dobije lijepu boju. U posudi otopite maslac, dodajte mu brašno i kopar i dobro promješajte. Ulijte smjesu kislog i slatkog vrhnja, te pustite da prokuha. Na kraju začinite i dodajte limunov sok. Karfiol izvadite iz pećnice i poslužite s umakom od kopra.








{ 6 comments... read them below or Comment }

  1. to!! omogućio si anonimne komentare...
    ovo izgleda odlično, najrađe bih zaronila u zdjelicu.

    OdgovoriIzbriši
  2. a bilo bi lijepo da se bar nekako potpišete da znam tko je :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravila danas za ručak gošći i sebi i obje smo oduševljene: gotovo u 20 minuta, a jako fino. Svaka čast na ideji. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo sam isprobala neki dan! Prefino! Nisam imala kopra pa sam napravila neku svoju varijantu, s dosta muškatnog oraščića.:)

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako nisam neki obozavatelj karfiola (ono, mogu ga pojest al ako ne moram onda ne bi, haha) pa me zanima koje bi se jos povrce moglo ovak spremit, a da isto ispadne fino?
    Hvala na odg :)
    Tanja

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -