Posted by : Petar Špičko subota, 14. travnja 2012.







Tijesto:
- 300g brašna
- 3 jaja
- malo soli
Bešamel umak:
- 50g maslaca
- 2 žlice brašna
- 300ml mlijeka
- malo soli
- muškatni oraščić
Nadjev:
- šparoge
- bob
- grašak
- artičoke
- panceta
- paradajz
- ćešnjak
- mozzarella
- parmezan

Paradajz narežite na ploške, zalijte maslinovim uljem, dodajte češnjak, posolite i pecite 30 minuta na 220 stupnjeva. Izvadite ga van da se ohladi. Jaja umutite i malo po malo dodajte brašno sve dok se ne stvori ne ljepljiva smjesa. Tijesto dobro izmjesite, umotajte u prozirnu foliju i stavite pola sata na hladno da odmori. Za to vrijeme napravite bešamel. Na otopljeni maslac dodajte brašno, dobro promješajte, zalijte mlijekom i začinite. Pancetu kratko prepecite da postane hrskava. Tijesto tanko razvaljajte i režite oblike kakva vam je posuda. Na dno posude tanko rasporedite bašemal, na njega stavite prvi sloj tijesta. Na tijesto rasporedite povrće, pancetu, krišku mozzarelle i prelijte bešamelom. Taj postupak ponovite sve dok vam ne ponestane tijesta ili nadjeva ili dok ne dođete do vrha posude. Na zadnji sloj tijesta stavite bešamel i parmezan. pecite pokriveno folijom 30 minuta na 190 i onda još otkriveno 15ak minuta dok se lijepo ne zapeku.






Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -