Posted by : Petar Špičko srijeda, 25. travnja 2012.







Ravioli:
- 200g brašna
- 4 žumanjka
- malo soli

Nadjev:
- mladi špinat
- mladi luk
- ricotta
- bosiljak
- muškatni oraščić
- sol
- papar

Coulis od pečene rajčice
- 2 rajčice
- 1 češanj češnjaka
- timijan
- maslinovo ulje
- sol
- papar

Ulje od bosiljka
- maslinovo ulje
- svježi bosiljak

Sotirane lisičke
- lisičke
- maslac
- kadulja
- sol
- papar


Zamijesite tijesto i ostavite u frižideru 1 sat. Rajčice narežite na deblje ploške, poslažite na pleh, na njih stavite češnjak, prelijte maslinovim uljem, začinite i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Kad se rajčice ohlade ogulite im kožu i stavite u blender. Po potrebi dodajte maslinovog ulja, soli i papra. Mladi luk i špinat kratko dinstajte, začinite i dodajte im ricottu. Dobro promješajte i pustite da se ohladi. Svježi bosiljak prelijte kipućom vodom i brzo ga prebacite u ledenu vodu. Ocijedite ga i izblendajte sa maslinovim uljem. procijdite kroz gazu da dobijete bistru tekućinu. Gljive sotirajte na maslacu i na kraju začinite solju, paprom i kaduljom. Raviole kuhajte u slanoj vodi i poslužite sa ribanim parmezanom. Ja sam ih ukrasio lišćem koromača.








Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -