Posted by : Petar Špičko subota, 19. svibnja 2012.









Sastojci:
- 1 artičoka
- 3-4 šparoge
- 1 mladi luk
- 1 mladi češnjak
- maslinovo ulje
- žlica prezli
- 100ml bijelog vina
- peršinov list
- ružmarin
- svježi kopar
- maslinovo ulje
- kozji sir
- parmezan
- sol
- papar


Artičoke očistite i ostavite pola sata u vodi da izađe prljavština. Kuhajte ih 15ak minuta sa peršinom u vreloj vodi. Izvadite i ostavite da se malo ohlade. Sredinu artičoke izdubite i sitno nasjeckajte. Na maslinovo ulje stavite mladi luk i češnjak, dodajte šparoge i artičoke i kratko pržite. Podlijte vinom, začinite i pirjajte dok vino ne ispari, te dodajte žlicu prezli. Na dno artičoke stavite kozji sir, pa na njega nadjev, pa opet sir i na vrh nadjev. Pospite parmezanom i pecite 5 minuta na 220 stupnjeva.






{ 2 comments... read them below or Comment }

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -