Posted by : Petar Špičko četvrtak, 3. svibnja 2012.







Fagottini:
- 200g oštrog brašna
- 50g brašna od slanutka
- 1 žličica maslinovog ulja
- 3 žumanjka
- 1 jaje

Nadjev:
- 400g čičoke
- 20g mladog luka
- majčina dušica
- 100ml bijelog vina

Umak:
- panceta
- mrkva
- celer
- luk
- 100ml žutog muškata
- 50ml ukuhane rajčice


Od brašna, jaja i ulja zamijesite tijesto. Ostavite ga u frižideru na odstoji jedan sat. Popirajte mladi luk i majčinu dušicu, te dodajte prženu čičoku. Podlijte vinom i kuhajte lagano 40ak minuta. Čičoku nasjeckajte i začinite, a od tijesta izradite fagottine u obliku polumjeseca s rubom poput pijetlove kreste.Pancetu popržite na malo maslinovog ulja. Stavite pirjati luk, mrkvu i celer. Podlijte vinom i začinite kaduljom i ružmarinom. Kuahjte lagano jedan sat. Ostavite da se ohladi. Pancetu narežite na kockice i dodajte povrću. Kuhajte dok se umak ne zgusne. Na kraju dodajte malo ukuhane rajčice. 
Fagottine prokuhajte u slanoj vodi, ocijedite i zagrijte ih u tavi na maslacu. Poslužite s umakom.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -