Posted by : Petar Špičko ponedjeljak, 7. svibnja 2012.







Košarica:
- 100g brašna
- 1 mrkva
- 2 žlice ulja
- voda
- parmezan

Juha:
- 1 brokula
- 150g Old Amsterdam sira
- 1 luk
- maslac
- 2 žlice brašna
- mlijeko
- slatko vrhnje
- povrtni temeljac
- muškatni oraščić
- sol
- papar

Prvo napravite košarice. Mrkvu i parmezan naribajte, te dodajte brašnu. Ulijte malo ulja i po potrebi vode, zamijesite mekano tijesto. Razvaljajte ga na papir za pečenje i oblikujte po želji. Pecite ga na 200 stupnjeva 20ak minuta. Na maslacu dinstajte sitno kosani luk. Dodajte brašno ko da radite bešamel. Umiješajte mlijeko i slatko vrhnje. Po potrebi podlijte temeljcem i stavite brokulu. Začinite muškatni oraščićem, svježe mljevenim paprom i soli. Kuhajte 20 ak minuta, dok brokula ne omekša. Sir naribajte i dodajte u juhu. Dobro promješajte te poslužite u košaricama od tijesta.










{ 4 comments... read them below or Comment }

  1. super izgleda, ali ja bih to jela kao umak uz nešto. jako mi se sviđa kak kuhaš. sve bih probala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Možda će zvučati ovo pitanje glupo - ali što napraviš s tim košaricama nakon jela? Baciš ih u smeće? Jer razmišljam o nekoj varijanti u kojoj bi se i one dale iskoristiti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Košarice se jedu zajedno s juhom ko kruh, lagano trgaš i smačeš u juhu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala puno na odgovoru! Bit će ubrzo na nedjeljnom meniju :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -