Posted by : Petar Špičko ponedjeljak, 21. svibnja 2012.









Negdje je mama vidjela recept za štrudlu od jabuka sa grisom i baš je fino bilo, pošto je došla sezona jagoda, odlučio sam isprobati s njima i još je bolje.




Sastojci:
- 1 paket lisnatog tijesta iz lidla
- 1 kg jagoda
- 200g griza
- 300ml kiselog vrhnja
- 200ml jogurta
- 100g šećera
- 50ml ulja
- prašak za pecivo
- štapić vanilije
- korica od limuna
- šećer u prahu
- liker od jagode


U zdjeli pomješajte griz, 200ml kiselog vrhnja, jogurt, ulje, šećer, prašak za pecivo, vaniliju i koricu od limuna. Trebali bi dobiti gustu smjesu, pa po potrebi dodajte još griza ili jogurta. Izlijte smjesu na lisnato tijesto i na to poslažite narezane jagode. Tijesto zarolajte i premažite kiselim vrhnjem. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok tijesto ne dobije lijepu boju. Višak smjese od grisa možete pomješati sa jagodama i staviti u kalupiće, te ispeći. Po želji napravite još preljev od jagoda tako da na maslac stavite jagode i pospete šećerom i likerom od jagode, te kuhate par minuta.








{ 10 comments... read them below or Comment }

  1. Kako ovo fino izgleda. :D <3

    OdgovoriIzbriši
  2. e ovo bi mogla preko vikenda praviti,super je :)

    OdgovoriIzbriši
  3. super izgleda no da je ukusno i nije. napravila sam ga neki dan i nikako mi se ne svida, ali lijepo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  4. koji dio kolača vam se ne sviđa? ja baš volim kombinacije s grisom

    OdgovoriIzbriši
  5. jagode su mi bezukusne i nisu bile dovoljno slatke (Barem u mojem slučaju) tako da sam imala osječaj kao da jedem lisnato sa nekom kremicom(gris), meni se nije svidjelo bar ne kako je meni ispalo:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa onda ste sami krivi za jagode. Zar niste nijednu probali prije no što ste ih stavili u tijesto? Važno je uvijek koristiti domaće, provjerene jagode, ne one iz trgovina.

      Špic, hvala na receptu, probat ću napravit jedan dan. Sa ludbreškim :)

      Izbriši
  6. ja sam također koristio ludbreške i baš su fini tek, slatkoću i sočnost dale

    OdgovoriIzbriši
  7. pitanje...
    zašto lisnato tijesto, a ne kora za savijače?

    OdgovoriIzbriši
  8. samo iz razloga jer sam ga imao doma viška i trebalo je potrošiti prije isteka roka, inače bi sam radio kore :)

    OdgovoriIzbriši
  9. super, imam namjeru raditi, ali budem uzela kore... radila sam prije isto to, samo s jabukama, predobro mi je bilo...
    jagode... ludbreške, naravno... v varaždinu na placu :-D

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -