Posted by : Petar Špičko srijeda, 30. svibnja 2012.




Prije 2 i pol mjeseca sam radio pačji confit po ovom receptu. Zatim sam patku stavio u staklenku i zalio mašću u kojoj se kuhala, te ostavio na hladnom i zaboravio na neko vrijeme. Jučer sam se sjetio te patke i odlučio napraviti neki prilog uz nju.

Pire od graška:
- 200g graška
- žlica kiselog vrhnja
- menta
- muškatni oraščić
- sol
- papar


Pekmez od luka:
- 1 veća glavica luka
- mladi češnjak
- maslinovo ulje
- timijan
- ružmarin
- 100ml bijelog vina
- aceto balsamico
- malo šećera
- sol
- papar


Patku izvadite iz masti, te ju kratko prepecite s obje strane. Grašak skuhajte, pustite da se ohladi i stavite u blender sa mentom i kiselim vrhnjem. Napravite pire, te ga začinite. Luk narežite na polumjesece, te ga stavite na maslinovo ulje na laganu vatru. Ne smije dobiti boju, nego treba postati staklast. Dodajte mu mladi češnjak, timijan, ružmarin, sol i papar te podlijte vinom. Kad vino ispari pospite šećerom i dodajte aceto, te reducirajte do željene gustoće. Po potrebi još malo začinite.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -