Posted by : Petar Špičko četvrtak, 10. svibnja 2012.







Sastojci:
- 250g šparoga
- 2 paketića riže
- 200g svinjske lopatice
- 100g cherry rajčica
- 250ml bijelog vina
- 50ml slatkog vrhnja
- 1 luk
- parmezan
- lovor
- kopar
- majčina dušica
- maslac


Šparoge prepolovite i donju (tvrđu) polovicu sotirajte na maslacu par minuta. Dodajte vino i majčinu dušice, te kuhajte dok se vino ne reducira na kojih 50ml. Dodajte slatko vrhnje i štapnim mikserom napravite pire. Svinjetinu narežite na trakice i kratko pržite na vrućem ulju. Meso izvadite na toplo, a na ulje od prženja stavite dinstati luk i lovor. Nakon par minuta podlijte vinom, dodajte gornji dio šparoga, ali bez vrha, rižu i meso. Po potrebi podlijevajte temeljcom. Kad je riža skoro kuhana dodajte joj pire od šparoga, cherry rajčice i vrhove šparoga. Dobro promješajte, ugasite vatru i na rižu stavite malo maslaca. Poklopite i ostavite bar 5 minuta poklopljeno. Parmezan naribajte na masni papir u obliku kruga debljine 0.5 cm. Stavite ga u pećnicu na 100 stupnjeva par minuta da se rastopi. Izvadite ga van i stavite na zdjelicu odgovarajuće veličine kako bi se formirala košarica. Rižoto poslužite u košarici od parmezana.







{ 1 comments... read them below or add one }

  1. Ovo izgleda odlično! A posebno košarica od parmezana... Mljac! :D

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -