Posted by : Petar Špičko petak, 8. lipnja 2012.









Tijesto:
- 250g oštrog brašna
- 125g maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica kiselog vrhnja
- malo soli

Nadjev:
- 1 tikvica za dekoraciju
- 750g svinjskog mozga (može bilo kakav, ja na žalost ne mogu nabaviti drugačiji)
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 100ml vijelog vina
- majčina dušica
- 200ml kiselog vrhnja
- 200ml slatkog vrhnja
- 2 jaja
- muškatni oraščić
- parmezan
- sol
- papar







Zamijesite tijesto za quiche, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru na barem pola sata. Za to vrijeme očistite mozak, narežite tikvice i nasolite ih. Mozak dinstajte s lukom na maslinovom ulju. Dodajte sol, papar, majčinu dušice, te podlijte vinom. Tavu u kojoj pirjate mozak lagano protresite da se mozak ne raspadne. Kad vino ishlapi maknite tavu s vatre. Tijesto razvaljajte i stavite u namaščeni kalup. Pecite ga 10 minuta na 200 stupnjeva. Na tijesto stavite mozak, luk i tikvice. U šejkeru izmiksajte vrhnje, jaja, muškatni oraščić, sol i papar, te tom smjesom prelijte nadjev. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva, te pospite parmezanom i ukrasite tikvicama. Još kratko zapecite dok quiche ne dobije lijepu boju.








{ 3 comments... read them below or Comment }

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -