Posted by : Petar Špičko ponedjeljak, 11. lipnja 2012.







Ovo su sastojci za 4 ramekina.
Tijesto:
- 150g oštro brašna
- 75g sala (može maslac ako nemate sala)
- sol
- žličica praška za pecivo
- malo hladne vode
- timijan

Nadjev:
- 1 bubreg (juneći ili teleći)
- 150g junetine
- 1 slana srdela
- 1 luk
- 2 mrkve
- dijon senf
- 200ml crnog vina
- lovor
- timijan
- goveđi temeljac
- brašno
- sol
- papar
- maslac





Bubreg i meso narežite na male kockice, pobrašnite i stavite pržiti na maslac. Posolite, popaprite i izvadite na tanjur kad meso dobije lijepu boju. U istu tavu stavite dinstati luk, mrkvu i lovor. Vratite meso i bubreg, te dodajte senf i srdelu, podlijte vinom, začinite i ostavite na laganoj vatri da se kuha. Brašnu dodajte sol, timijan i prašak za pecivo. Salo sitno narežite i pomješajte s brašnom. Po potrebi dodajte vode, te zamijesite tijesto. Umojtajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u frižider na barem pola sata. Mesu dodajte temeljac, te kuhajte dok junetina ne omekša. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Ramekine dobro namastite. Tijesto razvaljajte i režite krugove par centimetara veće od promjera ramekina. Stavite tijesto u ramekin, napunite nadjevom i poklopite poklopcem od tijesta. Rubove dobro stisnite kako nadjev ne bi izašao van. U originalu se koristi veća keramička posuda baš za pudding i onda se stavi u posudu napunjenu vodom do pola, poklopi i tako na pari kuha. Ja sam ramekine pokrio alu folijom i stavio u protvan napunjen vodom, te u pećnicu na 45 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite da se ohladi, okrenite ramekine naopačke i poslužite pudding.







{ 1 comments... read them below or add one }

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -