Posted by : Petar Špičko petak, 29. lipnja 2012.









Sastojci:
- tikvica
- 6 kriški pršuta
- soja sos
- maslinovo ulje
- kajenski papar
- sok od limuna
- sol
- papar

Salata:
ovdje imate recept za krastavce s vrhnjem
http://spicove-delicije.blogspot.com/2012/05/krastavci-s-vrhnjem-i-kozjim-sirom.html


Tikvici odrežite donji dio, te ju narežite na tanke kriške po dužini ali ne do kraja. Režite ih do par cm prije peteljke. Kod peteljke s jedne strane okomito zarežite 1 cm, a s druge strane okomito odrežite trokut kako bi lakše napravili lepezu. Teško je objasniti pa sam nacrtao.





Tikvicu nasolite i ostavite pola sata. Nakon pola sata maknite sol, a između svakog sloja stavite komad pršuta. Raširite tikvicu u lepezu i namažite ju smjesom soja sosa, maslinovog ulja i soka od limuna, te pospite sezamom, samo s jedne strane. Stavite tikvicu s tom stranom prema dolje u zagrijanu gril tavu. Pecite par minuta, a za to vrijeme premažite i drugu stranu tikvice, te pospite sezamom. Pažljivo ju okrenite i zapecite još s druge strane. Na kraju posolite i po želji stavite malo kajesnokg papra. Poslužite sa salatom od krastavaca i vrhnja.






{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. Odlična ideja! <3 Ovo ću isprobati ovih dana, iako sam već svima dojadila s tikvicama.:o

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti, stvarno je jako fino i baš paše sa ovom salatom :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -