Posted by : Petar Špičko nedjelja, 22. srpnja 2012.









Krema od vanilije:
- 3 žumanjka
- 200ml mlijeka
- 50g šećera
- mahuna vanilije
- brašno po potrebi

Tikvice:
- cvjetovi tikvice
- šaka prženih lješnjaka
- 2 jaja
- malo mlijeka
- malo brašna
- korica od limuna
- muškatni oraščić


Jaja istucite sa šećerom, te dodajte u kipuće mlijeko u koje ste stavili mahunu vanilije. Neprekidno mješajte dok se krema ne zgusne, po potrebi dodajte malo brašna. Kremu maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Poslužuje se hladna. Jaja izmutite, dodajte malo korice od limuna, mlijeka i brašna, te dobro izmješajte. Smjesa treba biti gušća od smjese za palačinke. Cvjetove tikvica umočite u šlafrok i zatim u sjeckane lješnjake. Pržite u ulju sa svake strane dok ne dobije lijepu boju. U ostatak šlafroka dodajte lješnjake i brašno, te ispecite male palačinke. Na jelo naribajte muškatni oraščić.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -