Posted by : Petar Špičko petak, 27. srpnja 2012.









Sastojci:
- 500g mješanog mljevenog čistog mesa, bez masti
- 4 češnja češnjaka
- 4 bjelanjka
- 2 žličice dijon senfa
- 2 žlice pačje masti
- 2 žlice peršinovog lišča
- 3 žlice parmezana
- malo muškatnog oraščića
- sok od pola limuna
- 1 žlica tostiranog korijandera
- 1 šnita kruha
- malo mlijeka
- sol
- papar
- maslac
- krušne mrvice
- lan


Mljeveno meso ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi. Dodajte mu senf i mast, te dobro izmješajte. Zatim dodajte sitno sjeckani češnjak i peršin, sok od limuna, tostirani korijander i naribani parmezan. Ponovno dobro izmješajte i ostavite u hladnjaku da odstoji 15ak minuta. Za to vrijeme šnitu kruha namočite u mlijeku i istucite bjelanjke. Kruh dobro ocijedite i dodajte mesu, te opet dobro mješajte da smjesa bude jednolična. Posolite i popaprite po želji, te naribajte malo muškatnog oraščića. Na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka. Ostavite smjesu u hladnjaku barem pola sata. oblikujte faširance, te ih uvaljajte u smjesu lana i krušnih mrvica i pecite na zagrijanom maslacu par minuta sa svake strane. Faširanci će biti jako mekani i sočni.




Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -