Posted by : Petar Špičko petak, 6. srpnja 2012.









Marinada za kunića:
- otkošteni hrbat od kunića
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- klinčić
- klekove bobice

Lovački pire:
- 1kg krumpira
- 2 žumanjka
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica maslaca
- muškatni oraščić
- sol
- papar
- parmezan

Tzatziki umak: (prema receptu Pellaprata)
-50 dag svježeg krastavca
-2,5 dcl čvrstog punomasnog jogurta
-1 veći čen češnjaka
-4 čajne žličice kosanog kopra
-4 čajne žličice kosanog vlasca
-sok pola srednjeg limuna
-sol, bijeli papar





Kunića marinirajte minimalno 1 dan. Posušite ga i ispecite na malo maslinovog ulja da dobije lijepu boju sa svih strana. Pred kraj podlijte konjakom i flambirajte. Ostavite ga 10 minuta da se odmori. Krumpir ogulite, narežite i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite ga, dodajte maslac i vrhnje te napravite pire. U pire umutite jaje, dodajte začine i naribani parmezan. Kalupe namastite i napunite krumpirom te po želji pospite parmezanom. Pecite 20ak minuta na 190 stupnjeva. Krastavce naribajte i posolite te ostavite pol sata. ocijedite ih koliko god možete, te im dodajte sve ostale sastojke i dobro izmješajte. Kunića narežite netom prije serviranja kako bi zadržao što više sokova.







{ 4 comments... read them below or Comment }

  1. Svaka čast Spic. Sigurno je trebalo puno strpljenja i živaca za ovako lijepo filetirati hrbat.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma nisam zadovoljan kak sam filetiral, a još k tome je bil mali kunić, niti kilu i pol... Dobar nož čini čuda, još da imam elastični za filetiranje...
    Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo mi je jedno od tvojih najljepših jela! <3

    Pireiće u kalupu radim prvom prilikom. Odlično izgledaju.:)

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti :)
    A trudim se iz dana u dan :D

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -