Posted by : Petar Špičko nedjelja, 29. srpnja 2012.







Salata:
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 3 češnja češnjaka
- sok od pola limuna
- peršinovo lišće
- maslinovo ulje
- sol
- papar

Kare:
- 1kg svinjskog karea bez kosti
- 100g pršuta
- kajmak
- maslinovo ulje
- 2dcl suhog bijelog vina

Marinada:
- češnjak
- peršin
- ružmarin
- bosiljak
- ulje

Kare stavite u marinadu i odložite u frižider. Nakon par dana mariniranja izvadite ga i posušite. Oštrim nožem izrežite džepove, te ih napunite pršutom i kajmakom. Stavite ga u nauljeni protvan, podlijte vinom i pecite 30 minuta pod folijom na 200 stupnjeva. Maknite foliju i pecite još 45 minuta uz podlijevanje vinom. Kad ej pečen izvadite ga i ostavite da odstoji pola sata. Patlidžan ogulite i narežite na krupnije komade. Dodajte mu tikvicu narezanu na ploške, posolite, pokapajte limunom, dodajte češnjak, te ostavite da stoji pola sata. Na grill tavi prepecite tikvice i patlidžane sa svake strane par minuta da dobe lijepu boju. Prelijte ih maslinovim uljem i ostavite da se ohlade. Kad se ohlade dodajte limunov sok, peršinovo lišće, češnjak, sol i papar te stavite u frižider. Kare narežite tik pred posluživanje.







{ 8 comments... read them below or Comment }

  1. Pitanjce, jel bude kare suh kad se radi ovako? Inače, to mi je jako fino meso, samo ljudima uvijek bude onak suho i drvenasto, a ja sanjarim o sočnom kareu...

    OdgovoriIzbriši
  2. Da ti iskreno kažem bilo me strah toga... Jako bitno je držati meso u pacu jedno vrijeme, pravilno ga ispeči, ostaviti da se odmori nakon toga i rezati neposredno prije serviranja ;)
    Ovaj je bio baš sočan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, treba ostaviti meso da odmori nakon pečenja...mislim da se budem odvažila opet nešt raditi s kareom, imam par dobrih recepata...

      Izbriši
  3. špic hitno nekaj mijenjaj s fotkanjem.
    A ovo kaj si skuhal je prefino.

    OdgovoriIzbriši
  4. jako lijepo izgleda, uskoro proba ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. izgleda vrlo ukusno, al bih trebala savjet.
    jel bi pasao i teleći but umjesto karea?

    OdgovoriIzbriši
  6. Kare je najviše zbog oblika, da se može lijepo ravnomjerno napuniti i ispeći, ali teleći but bi sigurno jako dobro pasao

    OdgovoriIzbriši
  7. U marinadi se ne spominje sol?

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -