Posted by : Petar Špičko utorak, 24. srpnja 2012.





Odličan recept Dine Galvagna iz restorana Prasac, naravno uz malu doradu.


Tijesto:
- 300g oštrog brašna
- 125g maslaca
- 40g šećera
- 2 jaja

Krema royale:
- 200ml slatkog vrhnja
- 1 mahuna vanilije
- 3 žumanjka
- malo ribane korice od limuna
- 50g šećera

Pokrov:
- 500g rabarbare
- 50ml likera od jagode
- šećer



Zamijesite prhko tijesto i stavite u frižider na sat vremena da se odmara. Kalup namastite i pobrašnite, te stavite u njega razvaljano tijesto. Pecite ga na 200 stupnjeva 5 minuta. Za to vrijeme smiksajte žumanjke sa šećerom i vanilijom, te polako umiješajte slatko vrhnje i koricu od limuna. Smjesu izlijte na tijesto, te pecite na 150 stupnjeva 10-15 minuta, odnosno sve dok se tijesto ne zgusne. Rabarbaru narežite, a po želji i ogulite (ja nisam), te ju pospite šećerom i likerom od jagode i tako ostavite 20ak minuta. Kad se krema zgusnula na nju posložite rabarbaru i pecite na 180 stupnjeva dok ne omekša, jedno 10ak minuta.






{ 5 comments... read them below or Comment }

  1. u svojem vrtu :) http://i46.tinypic.com/35c074k.jpg

    OdgovoriIzbriši
  2. Nabavila bebu rabarbaru ove godine tako da se nadam da ću je moći nagodinu prvi put okljaštrati za pekmeze i kolače...do tad recept ide u bookmarkse...

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -