Posted by : Petar Špičko subota, 7. srpnja 2012.




Zahvaljujem se Pelletu na ideju za ovo prefino jelo.


Sastojci:
- zadnje noge od kunića
- 10g sušenih crnih trubača
- 50g špeka
- 2 češnja češnjaka
- žuti muškat
- sol
- papar
- mladi krumpir


Kunića marinirajte u marinadi iz prethodnog recepta minimalno jedan dan. Suhe trubače istucite u mužaru, te ih zalijte vinom da ih prekrije i ostavite par sati da se natope vinom. Po potrebi dolijte još vina ako gljive sve upiju. Bolje dodavati malo po malo, nego odjednom previše. Trubačama dodajte sitno kosani špek i češnjak, te još jednom dobro istucite u mužaru da se pretvori u pastu. Dobro popaprite i oblikujte male štapiće. Štapiće zamrznite kako bi lakše našpikali kunića. Mladi krumpir operite, prerežite na pola i izdubite kako bi ga kasnije mogli nadjenuti ostatkom nadjeva paste od trubača. Protvan namastite maslinovim uljem, te u njega stavite našpikanog kunića i mladi krumpir. Pecite na 175 stupnjeva. Kunića lagano podlijevajte vinom cijelo vrijeme, a 10 minuta prije kraja pečenja krumpir napunite pastom od trubača, te povećajte temperaturu kako bi se sve lijepo zapeklo. Izvadite krumpir i kunića, a u protvan ulijte vino i reducirajte umak do željene gustoće.








Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -