Posted by : Petar Špičko utorak, 31. srpnja 2012.




Panna cotta:
- mala konzerva kokosovog mlijeka, mislim da je 165ml
- 200ml slatkog vrhnja
- 5 žlica kokosovog brašna
- 50ml ruma
- mahuna vanilije
- 1 vrećica želatine u prahu

Pikantna breskva
- 4 mekše breskve
- 3 žlice šećera
- 1 žlica maslaca
- 3 žlice likera od breskve
- mljeveni papar
- 1 peperoncino


Pomiješajte kokosovo mlijeko i slatko vrhnje, te stavite vaniliju. Na laganoj vatri zagrijavajte i dobro mješajte. Polako ulijte rum i kokosovo brašno. Želatniu stavite u posudu s malo vode da nabubri. Prije nego vrhnje i mlijeko dođu do točke vrenja maknite ih s vatre, te dodajte želatinu i dobro promiješajte. Smjesu ulijte u ramekine i ostavite da se ohladni do sobne temperature. Zatim ih preselite u frižider na par sati.

Breskve ogulite i narežite. U posudi otopite maslac, dodajte breskve i šećer i dobro promiješajte. Dodajte liker, te po želji zaljutite. Miješajte na laganoj vatri sve dok se breskve ne počnu raspadati.

Ramekine stavite na kratko u vruću vodu kako bi mogli izvaditi panna cottu. poslužite s pikantnim umakom od breskve.

Meni se jako žurilo pa sam stavio topli umak i panna cotte su mi se počele topiti, a i slikano je navečer pa su slike takve kakve jesu. 

Inspiracija




Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -