Posted by : Petar Špičko subota, 14. srpnja 2012.







Tuna i umak:
- steak od 250g
- papar
- krupna morska sol
- maslinovo ulje
- 1 žlica meda
- 1 žličica senfa sa sjemenkama gorušica
- malo soka od limuna

Rižoto:
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- bijelo vino
- 1 paketić riže
- šafran
- 10ak crnih maslina
- sol
- papar

Na maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckani luk, dodajte češnjak i kad zamiriši dodajte rižu. Kratko ju prepržite, te podlijte vinom. Dobro promješajte, te po potrebi podlijevajte ribljim ili povrtnim temeljcom. Pred kraj dodajte šafran i narezane masline. Kad je riža al dente, začinite ju, maknite s vatre, te poklopite. Steak popaprite i ispecite na gril tavi sa svake strane 1-2 minute, ovisno kako pečeno želite. Posolite i ostavite par minuta da se odmori. Za to vrijeme u zagrijanu tavu dodajte med i senf, te sok od limuna. Kuhajte par minuta dok ne ispari kiselina. Na tanjur stavite rižoto, na njega prerezani steak i gore umak. Uz ovo jelo preporučam vino R6 od Bibicha.





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -