Posted by : Petar Špičko subota, 18. kolovoza 2012.


Recept preuzet s izvrsnog bloga http://www.lottieanddoof.com/

Rabarbara:
- 500g rabarbare
- 100ml suhog bijelog vina
- 100g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 1 žlica soka od ružinih latica

Rabarbaru, šećer i vaniliju stavite u posudu na laganu vatru. Podlijte vinom i kuhajte 10ak minuta uz stalno miješanje. Maknite s vatre i čejakte da se skroz ohladi. Kad se skroz ohladi dodajte sok od ružinih latica i dobro promiješajte.

Krema od kardamona:
- 400ml slatkog vrhnja
- 100ml kiselog vrhnja
- 4 žlice šećera u prahu
- 6 sjemenki kardamona (može i mljeveni)

Kardamon usitnite u mužaru, te mu dodajte šećer u prahu. Sve dobro izmiješajte. U posudu stavite slatko i kiselo vrhnje, te kardamon sa šećerom i izmiksajte u gustu smjesu.

Krostini od konjaka i pistacija:
- 100g šećera
- 100g maslaca
- 2 žlice meda
- naribana korica naranče
- malo cimeta
- malo đumbira
- malo soli
- 100g brašna
- 30g pistacija
- 30ml konjaka

Maslac, šećer, med, koricu od naranče, đumbir, cimet i sol stavite u posudu te lagano zagrijavajte sve dok ne zavrije. mkanite s vatre, te umiješajte brašno i pistacije. Smjesa bi trebala biti jako gusta. Na kraju dodajte konjak. Na papir za pečenje stavljajte po pola žlice smjese na razmak od 10cm. Ne treba raditi nikakve forme jer će se smejsa jako raširiti i sama formirati krug. Pecite na 180 stupnjeva 12 minuta. Po želji oblikujte rolice pomoću kuhače ili izrežite razne oblike. Imate malo vremena za to jer se jako brzo stvrdne kad izvadite iz pećnice.





Kreme poslužite hladne, pospite ih pistacijom, te ukrasite krostinom.




Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -