Posted by : Petar Špičko subota, 27. listopada 2012.




Sastojci:
- 1 slađa tikva
- 1 suhi kvasac
- 50ml crnog piva
- 50ml rakije od ruže
- malo đumbira
- malo kardamona
- malo muškatnog oraščića
- malo klinčića u prahu
- malo soli
- šalica šećera
- 2 šalice brašna
- šećer u prahu



Tikvu narežite i kuhajte na pari 20ak minuta. Pustite da se ohladi te ogulite kožu. Vilicom ju pretvorite u pire. u Zdjeli miksajte pire od tikve, pivu, rakiju i začine. Dodajte šećer, te još malo miksajte. Smjesa mora biti tekuća i jednolična, bez grudica. Dodajte brašno i kvasac te miksajte do potrebne gustoće. Po potrebi dodajte još brašna. Tijesto mora biti gusto, ko za fritule. Ostavite da se diže sat vremena te pržite u dubokom ulju. Pospite šećerom u prahu.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -