Posted by : Petar Špičko nedjelja, 18. studenoga 2012.




Salata:
- 100g prosa
- 1 nar
- šaka potočarke

Chimichurri:
- šaka peršinovog lišća
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg origana
- 1 žličica kvasine
- malo čilija
- sol
- papar
- maslinovo ulje

Tuna:
- 1 odrezak tune
- sol
- papar
- maslinovo ulje

Umak od nara:
- sok od pola nara
- 1 žlica šećera

Proso lagano prepecite na suhoj tavi, te stavite u vrelu vodu da se skuha. Kad je kuhan stavite ga na hladno da se skroz ohladi. Dok se hladi pripremite chimichurri.
Peršin, češnjak i origano stino nasjeckajte. Stavite u posudu, polako dolijevajte maslinovo ulje te blendajte u pesto. Začinite, te umiješajte u proso. Ne morate sav pesto umiješati, ako ga je previše spremite ga u frižider.
Nar očistite, polovicu sjemenki zdrobite u mužaru, te sok procijedite, ostatak sjemenki dodajte prosu. Sok od nara reducirajte sa šećerom do željene gustoće.
Tunu pecite po želji na grill tavi, te začinite. Ja volim kad je rare. Poslužite salatu i tunu te prelijte umakom od nara.





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -